Afbouwen op maat

1 : 1 afbouwbegeleiding

Uit liefde voor jezelf,
gesteund door een betrokken professional

Op maat voor jou

Niet alleen op basis van afbouwschema's, maar op een manier die bij jou past

Persoonlijk

Met aandacht voor jou als persoon en jouw verhaal.
Voel je gehoord

Professioneel

Begeleiding door apotheker met passie voor en ruime ervaring in afbouwen

Wil jij ook graag minder
slaapmiddelen en/of antidepressiva
slikken?

Een pilletje er bij is altijd makkelijker dan een pilletje er af. Dit is mijn ervaring uit de bijna 20 apotheken waarin ik heb mogen werken.

Pillen zijn in veel gevallen ontzettend noodzakelijk en we mogen dankbaar zijn voor het feit dat de wetenschap inmiddels zo ver is dat we dankzij het enorme aanbod aan medicijnen vele ziekten de kop in kunnen drukken.

Pillen worden breed ingezet om bij een heel scala aan klachten de kwaliteit van leven te verbeteren.

Want dat pilletje zorgt dat het beter gaat... toch?

Dat is vaak ook zo! Pillen zijn een ideaal middel om symptomen van vele klachten te onderdrukken. Maar....genezen ze ook?

Daarop is het antwoord in veel gevallen helaas "nee". Ze zorgen dat je minder pijn voelt, ze zorgen dat jouw suikerspiegels zich netter gedragen, maar stop je er weer mee, dan komt de pijn terug en de suikerspiegel vliegt weer alle kanten op.

Het genezen zit hem in veel gevallen niet in de pil, maar in degene die de pil slikt.

En zo ook met pillen die aangrijpen op ons brein en de spanning in onze spieren, welke beïnvloed wordt door de slaapmiddelen.
Weer goed slapen zonder pillen en weer gelukkig door het leven zonder bijvoorbeeld antidepressiva, daarin speel jij zelf een enorme rol.

Kan ik van de pillen af die ik al jaren slik?

Recent was er veel media-aandacht voor het langdurig slikken van antidepressiva. Ook slaapmiddelen staan er om bekend dat ze veelvuldig langdurig door mensen geslikt worden. En dit zonder dat er nog veel controle is op de noodzaak van het chronische gebruik ervan. Een herhaalrecept is vaak makkelijk aangevraagd en een gesprek over het afbouwen of stoppen met de medicijnen zal vaak vanuit degene die het slik zelf geïnitieerd moeten worden.


Omdat juist bij het chronisch gebruik van slaapmiddelen en/of antidepressiva er vaak sprake is van grotendeels veranderde omstandigheden sinds het starten van het middel, is het antwoord op bovenstaande vraag meestal "ja"! 


Wil jij meer weten over welke begeleiding ik jou kan bieden in het afbouwen of misschien zelfs wel het helemaal stoppen met jouw slaapmiddelen en/of antidepressiva?


Wat anderen zeggen over afbouwen via de Afbouw Apotheker

Simone
Doordat Tessa heel begripvol naast mij kwam staan is het mij na jaren van mislukte pogingen eindelijk gelukt om van mijn slaapmiddelen af te komen. Ze dacht heel professioneel mee in wat voor mij zou werken en ik ben zo dankbaar dat ik deze stap gezet heb. 
Paul
Dit was inderdaad veel meer dan een afbouwschema! Om de week een fijne call en altijd de mogelijkheid om even iets te vragen. Allemaal fijne handreikingen om mij te ondersteunen in het weer zelf leren vertrouwen op mijn lichaam en inmiddels slaap ik heerlijk. Zonder pillen!
Lisette
Ik ben gedurende dit traject zoveel meer gaan begrijpen van waarom ik voelde wat ik voelde tijdens het afbouwen. Tessa heeft duidelijk veel kennis rondom meditatie en wat het in mijn lijf allemaal doet en deed. Ze was er altijd! Ik zou het zo weer doen (maar hoop nu natuurlijk weg te blijven van deze pillen)!
Afgelopen 3 maanden hulp gehad van Tessa met het beter slapen traject. Ik heb dat als heel fijn ervaren, iemand die naast je staat met de juiste kennis over ook het afbouwen van slaapmedicijnen. Je kunt laagdrempelig een appje sturen wat toch anders is met hulp van een psychiater/psycholoog. Ik heb dankzij Tessa mijn slaapmedicijnen verantwoord afgebouwd zonder ontwenningsverschijnselen, daarnaast zo veel meer vertrouwen in het slapen terug gekregen! Ik luister vaak naar de yoga nidra’s, ze helpen mij enorm. Tessa is een liefdevol persoon die je helpt met de juiste tips en adviezen! Heel erg bedankt voor afgelopen tijd! 💖


-Irene-

Tessa, apotheker

Mijn missie is om iedereen die graag af wil bouwen liefdevol en professioneel te

ondersteunen in dit proces. Om ze een zo vervuld mogelijk leven te 

kunnen laten leiden met zo min mogelijk medicatie en vanuit eigen kracht

Binnenkort weer een nieuwe live webinar!

Liever vandaag al kijken?

Jouw afbouwtraject kan er zo uit zien..

WENSEN

Alles draait uiteindelijk om jouw wensen! Jij zet deze stap omdat JIJ de behoefte voelt om jouw medicatie te minderen en daar heb je jouw eigen redenen voor. Deze samen in kaart brengen is stap 1!

VEILIGHEID

Op basis van jouw wensen en jouw verhaal bekijken we samen wat de meest verantwoorde keuzes zouden zijn in het afbouwen van jouw medicatie. Hoe lang gebruik je het middel al? Hoe groot is het risico op ontwenningsverschijnselen bij dat middel? Hoe verliepen eventuele eerdere afbouwpogingen?

Alles om tot een zo verantwoord mogelijk afbouwschema te komen.
Op maat voor jou.

RUST

Tijd is in een afbouwproces vaak je grootste vijand. De wil om te minderen met de medicatie maakt soms dat we te snel willen. Ik help je ook om waar nodig even liefdevol op de rem te trappen. Als dat nodig is voor een duurzamer afbouwresultaat.

PASSEND

Er zijn tal van standaard afbouwschema's maar jij bent uniek. Hoe jij af gaat bouwen moet matchen met wie jij bent, wat jij wilt en wat in jouw leven past. Ook moet je je er veilig bij voelen. Het afbouwen kan best een spannend traject zijn. Wat aan het begin een goed idee leek, kan na één afbouwstap al anders aanvoelen. Er is dan ook geen "gouden afbouwschema". Ieder stap is maatwerk, hoe klein of groot, langzaam of snel ook.

CONTACT

Samen bekijken we hoe ik jou het best kan ondersteunen. Afhankelijk van jouw wensen en hoe het afbouwen verloopt plannen we frequent calls in via ZOOM. Daarnaast ben ik bereikbaar via Whatsapp voor tussentijdse vragen even eventuele aanpassingen van het afbouwschema.

Samen beoordelen we of bij het optreden van klachten sprake is van ontwenning of een terugval en zijn we er zo vroeg mogelijk bij als aanpassing van het schema noodzakelijk lijkt te zijn.

AANVOELEN

Wil het even niet zoals jij het van tevoren bedacht had? Samen kijken we wat voor dat moment de beste stap is. Een doel is immers op vele manieren te bereiken. Liever rustiger en in kleinere stappen, dan te snel met de nodige risico's op ontwenning. Een weekje extra stabiliseren op een dosering of toch nog een stapje omlaag. Jij voelt het beste wat er in jouw lichaam gebeurt en ik help je om hier op te reageren.

"Luister naar het fluisteren van je lichaam"

Taperingstrips

Afbouwen door middel van taperingstrips. Zeker als er al meerdere pogingen tot afbouwen niet geleid hebben tot het duurzaam en definitief kunnen stoppen met slaapmiddelen, antidepressiva en/of antipsychotica, kunnen taperingstrips een prachtige methode zijn om zeer geleidelijk af te bouwen.

De strips bevatten zakjes met daarin voor iedere dag een nieuwe dosering. Een dosering die steeds een beetje lager wordt, maar dan in veelal veel kleinere stapjes dan dat je met de normaal verkrijgbare geneesmiddelen kunt bereiken. Dit maakt dat afbouwen veel geleidelijker kan plaatsvinden en daarmee de kans op het slagen van het afbouwtraject en het zoveel mogelijk voorkomen van ontwenningsverschijnselen vergroot wordt.
Hoewel taperingstrips al een mooie houvast bieden, blijft het zeer aan te raden om daarnaast begeleiding te krijgen bij het hele afbouwtraject. Deze begeleiding kan ik zeker bieden.

plan jouw kennismakingscall

1-op-1 afbouwen via de afbouw apothekern iets voor jou?

  • Wil jij al lange tijd afbouwen, maar durf je het niet alleen?
  • Heb jij al meerdere pogingen gedaan om af te bouwen, maar wil het maar niet lukken?
  • Ben je klaar om nu, met liefdevolle en professionele ondersteuning die stap naar minder pillen te gaan zetten?


Bij deelname neem ik binnen twee werkdagen contact met je op om een eerste kennismakingscall in te plannen! Hierin bespreken we jouw wensen en jouw eventuele angsten rondom het afbouwen. Daarna is het tijd om een mooi plan uit te werken.


De all-in begeleiding duurt ten minste drie maanden.
Afbouwen is nu eenmaal niet iets wat binnen twee weken geregeld is, zeker niet als je een langdurig resultaat wilt bereiken.

In deze periode ben ik iedere werkdag bereikbaar voor vragen en plannen we diverse calls in om jouw ultieme doel zo veilig en verantwoord mogelijk te bereiken.


Graag eerst een keer kennismaken?

Ik begrijp dat je graag een goed gevoel wilt hebben bij iemand die je ondersteunt in een vaak ingrijpend traject als het afbouwen van jouw medicatie.

Daarom bied ik altijd de mogelijkheid om een geheel vrijblijvende kennismakingscall van 20 minuten bij me in te plannen. Hierin kan je me rustig jouw verhaal doen en kunnen we samen beoordelen of en hoe ik jou het beste zou kunnen ondersteunen bij het afbouwen van jouw medicatie.

Een afspraak plan je heel eenvoudig en op zeer korte termijn in via onderstaande button.


LET OP: De call is echt bedoeld om te onderzoeken of een afbouwtraject via De Afbouw Apotheker iets voor jou kan zijn. 

Wil je alleen advies over wat voor jou veilige keuzes zijn in jouw afbouwproces, maar geen afbouwtraject, dan kan een
los consult ingepland worden.

Kies zelf hoe jij het liefst van start gaat

Kennismakingscall

GRATIS

Kennismakings-call
(20 minuten)

Een rustig moment om me jouw verhaal te vertellen en samen te bekijken of en hoe ik jou zou kunnen ondersteunen in jouw afbouwwensen.

Deze call is puur bedoeld om te ontdekken of een afbouwtraject via De Afbouw Apotheker iets voor jou kan zijn.
Ik maak heel graag kennis met je!Afbouw consult

125,-

Los consult
(60 minuten)

Samen nemen we door wat voor jou nu de juiste stappen zijn om het afbouwen verder zelf aan te gaan.
Denk aan afbouwschema, risicoinschatting, verwachtingen managen.
Prijs bevat 60 minuten consult incl schriftelijk advies n.a.v. consult.
Afbouw traject

425,-

Jouw afbouw-buddy
(3 maanden)

Samen maken we een plan m.b.t. de best bij jou passende manier van afbouwen en welke tools je daarnaast in kunt zetten. We plannen diverse calls in en ik ben dagelijks bereikbaar voor overleg en steun via Whapsapp.

Ik kom echt naast je staan en begeleid je op professionele en liefdevolle wijze in jouw afbouwtraject.

start met afbouwen
*betaling in termijnen mogelijk en na 3 maanden te verlengen tegen licht gereduceerd tarief

Heb je nu al het gevoel dat je graag langer dan 3 maanden begeleiding zou willen?

Bekijk dan hier onder de opties!

Afbouwtraject 6 maanden

765,-

Jouw afbouw-buddy
(6 maanden)

10% korting

start 6 maanden begeleiding


*betaling in termijnen mogelijk

Afbouwtraject 9 maanden

1020,-

Jouw afbouw-buddy
(9 maanden)

20% korting

start 9 maanden begeleiding


*betaling in termijnen mogelijk

Afbouwtraject 1 jaar

1190,-

Jouw afbouw-buddy
(1 jaar)

30% korting

start 12 maanden begeleiding
*betaling in termijnen mogelijk

Momenteel geen wachtlijsten, eerste afspraak mogelijk binnen 1 week

NIEUW

Afbouwondersteuning LIGHT

Ben jij puur op zoek naar een afbouwplan en laagdrempelige afbouwondersteuning? Dan is afbouwondersteuning LIGHT wellicht wat voor jou!

Al vanaf €39,95 per maand

Ontdek hier hoe deze begeleiding er voor jou uit kan zien en wat deze ondersteuning anders maakt dan Abouwen op maat 1 op 1.

Ontdek afbouwondersteuning LIGHT
* Er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar voor dit traject, plan bij twijfel vooral een kennismakingscall is vol = vol

Vragen en antwoorden

Wat maakt deze afbouw-ondersteuning anders?

Naast dat ik je help om medisch zo verantwoord mogelijk af te bouwen, gebaseerd op mijn kennis als apotheker, kijk ik ook verder. Waar komt het gevoel of het slechte slapen vandaan? En welke ondersteunende tools kunnen we nog meer inzetten om het ontwennen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. De focus ligt dus niet alleen op afbouwen, maar juist ook op het lichaam weer helpen om "het zelf te doen".

Word deze ondersteuning vergoed door de zorgverzekeraar?

Helaas. De kosten voor mijn afbouw-ondersteuning zijn niet te declareren bij de zorgverzekeraar. Hoewel dat jammer is, zie ik over het algemeen de mooiste resultaten bij mijn "afbouwers". Dit is iets waar je zelf heel bewust voor kiest en meer omvattend dan puur begeleiding krijgen door middel van een afbouwschema.

Hoe vaak hebben we samen contact in die 3 maanden?

Over het algemeen spreken we elkaar elke 1-2 weken een halfuurtje via een video-call. Daarnaast ben ik bereikbaar voor al jouw vragen via mail en whatsapp. Mocht jouw ondersteuning net even een wat andere frequentie nodig hebben, dan kijken we samen wat voor jou het best werkt.

Wat als ik na 3 maanden mijn doel nog niet bereikt heb?

Dan bestaat er altijd de mogelijkheid om te verlengen. Samen kunnen we kijken hoe lang de ondersteuning na de eerste 3 maanden nog gewenst is. Binnen 3 maanden is vaak al veel te bereiken en verlengen is altijd mogelijk.

Dit is mij nu te kostbaar, heb je ook nog andere mogelijkheden?

Daar heb ik alle begrip voor. Mocht deze vorm van ondersteuning nu (nog) niet haalbaar zijn, dan zou je ook eens naar mijn andere aanbod kunnen kijken. Ik krijg ook mooie reacties van mensen die zelf aan het afbouwen zijn en veel steun ervaren aan de Slaap (jezelf) Beter Masterclass en De Sleutel naar Vertrouwen. Dit zou voor dit moment al een mooie eerste stap kunnen zijn!

Is ieder moment een geschikt moment om te starten?

Nee. Daar kan ik heel eerlijk over zijn. Het aller belangrijkste is natuurlijk dat je zelf heel graag af zou willen bouwen. Echt, dat is stap 1. Daarnaast is het fijn als je ook het gevoel hebt dat je op het moment van starten in enigszins "rustig vaarwater" zit. Is er op dit moment teveel gaande in jouw leven, dan is er ook een kleinere kans op een echt duurzaam afbouwresultaat. In een kennismakingscall kan ik ook even met je meedenken of dit het juiste moment is, dus plan die bij twijfel vooral in!